Τα πόδια είναι ένα μέρος του σώματος μας, αλλά περιέχουν το ένα τέταρτο των οστών του σώματος. Είναι πολύ σύνθετα. Έχουν 52 οστά, 66 αρθρώσεις, πάνω από 200 μυς, συνδέσμους και τένοντες. Άλλα πόδια έχουν χαμηλή καμάρα, άλλα μέτρια και άλλα ψηλή. Επίσης άλλα πόδια δέχονται πιέσεις μπροστά στα μετατάρσια όταν περπατάμε και άλλα μόνο στην φτέρνα. Είναι λοιπόν πολύπλοκα και σύνθετα, αναγκαστικά , γιατί τα πόδια μας δέχονται όλη την επίδραση του σώματός μας στο έδαφος και μας βοηθούν να προωθήσουμε το σώμα μας όταν κινούμαστε. Βοηθούν επίσης το σώμα μας να στέκεται σε ένα μέρος και έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν όλα αυτά τα πράγματα ενώ είναι ξυπόλυτα.

Η ερώτηση όμως είναι για ποιες επιφάνειες φτιάχτηκαν;

Και η απάντηση είναι ότι φτιάχτηκαν για να πατούν στο γρασίδι, στην άμμο, στο χώμα. Η γη αγκαλιάζει το πόδι μας και το στηρίζει σωστά σε κάθε σημείο. Οι άνθρωποι όμως έχτισαν πόλεις με σκληρές επίπεδες επιφάνειες και έτσι έπρεπε να τοποθετήσουμε τα πόδια μας σε προστατευτικά καλύμματα που εξελίχθηκαν στα σημερινά μας υποδήματα.

Τα πόδια μας λοιπόν όπως είπαμε πριν είναι απίστευτα περίπλοκα, αλλά τι βρίσκεται μέσα στο μέσο παπούτσι; Συχνά υπάρχει ένα πολύ λεπτό εύκαμπτο κομμάτι αφρού που δεν παρέχει σχεδόν καμία υποστήριξη στην καμάρα, αν έχει υποστήριξη είναι στο λάθος σημείο και αν είμαστε τυχεροί ίσως να βρούμε κάποιο μαξιλαράκι μεταταρσίου. Πιο συχνά πάντως δεν θα υπάρχει καμιά προσαρμογή και το όποιο πέλμα θα είναι ίδιο για όλους τους τύπους ποδιών δηλαδή γενικευμένο!!!

Τα πόδια μας όμως δεν είναι ίδια και άρα δεν έχουν τις ίδιες ανάγκες. 

Με άλλα λόγια, πρέπει να προσαρμόσουμε το περιβάλλον … στο εσωτερικό των παπουτσιών μας, διορθώνοντας συγχρόνως τα προβλήματα που έχουν ήδη δημιουργηθεί.

Τα πέλματα Lyncos της Αetrex φροντίζουν την σωστή στάση και ευθυγράμμιση του σώματος από το έδαφος και πάνω, διορθώνοντας την βλαισότητα ή την ραιβότητα (κλίση) που κανουν τα πόδια μας. Και λέμε ότι διορθώνετε η στάση όλου του σώματος γιατί διορθώνοντας την «βάση» μας , διορθώνουμε την κλίση που κάνουν και τα γόνατα και τις συνέπειες στα ισχία, στην μέση και στον αυχένα. Οπότε τα πέλματα Lyncos δρουν ολιστικά. Επαναφέροντας τα πέλματα μας σε ουδέτερη στάση, νιώθουμε την διαφορά σε όλο το σώμα.

Δεν είναι φυσιολογικό να πονάνε τα πόδια μας και σίγουρα θα πρέπει να κάνουμε τις απαραίτητες προσαρμογές για να αποτρέψουμε αυτά τα φαινόμενα.

Ανεβείτε στον πελματογράφο μας για να δούμε τα ιδιαίτερα γνωρίσματα των δικών σας ποδιών και δοκιμάστε το δικό σας ιδανικό πέλμα για να εξατομικεύσετε το εσωτερικό των παπουτσιών σας!!!  Απαλλαγείτε από πόνους , κάλους ,κούραση , ευθυγραμμίστε το σώμα σας, βαδίστε σωστά !!!! 15 δευτερόλεπτα για μια καλυτερη ζωή!!! 

Τσαγιαννίδης Ορθοπεδικά - Ιατρικά

Επίσημος διανομέας της Aetrex Worldwide Inc., στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Copyright © Tsagiannidis Medical. All rights reserved.